
A tak jo. Zelené pivo nakonec bude. Vyslyšeli jsme Vaše prosby a na poslední chvíli jsme dva soudky zajistili. A jaká bude provozní doba další dny a velikonoční nabídka?
Zelené pivo - Velikonoční krasličák nám chlapci z Lobkowicze přivezou kolem poledne. Stočíme pro Vás něco do petek a jinak se můžete za námi zastavit do okénka na kelímkové.
Naše Velikonoční provozní doba:
Zelený čtvrtek – rozvoz i okénko do 20:00
pátek a sobota - dle standardní provozní doby
Velikonoční neděle – rozvoz 11:00 - 20:00, okénko 11:00 - 18:00
Velikonoční pondělí – rozvoz i okénko 11:00 – 15:00
A co Vám uvaříme? Máme pro Vás připravenou králičí roládku, jehněčí, velikonoční nádivku... Sledujte naši akutální rozvozovou nabídku. Budeme se těšit na viděnou s Vámi o okýnka, nebo na Vaše rozvozové objednávky.
Jinak přejeme krásné svátky jara a zústaňte zdraví!
Na závěr ještě aktuální okénko našeho pivního sommeliera:
Single 13° je zajímavý a na mé gusto málo vysvětlený projekt Pivo Maxmilian - Poctivé pivo. Sládek Petr Skřička si dal za cíl uvařit několik sladově identických piv a každé z nich zasvětit jednomu druhu chmele. Ačkoliv nejsem příznivcem ejlů vařených z plzeňského sladu, zde byl sládkem použit pro dosáhnutí chuťově neutrální sladové linky. Single je totiž hlavně experimentem jednoho chmele. Aktuální verze (pro mě pracovně nazvaná "poslední pivo Páně") je však i v tomto parametru výjimečná. TNT totiž není jenom jeden chmel. Je to tajná směs několika chmelů, německé chmelařské společnosti BarthHaas. TNT by pivu měl zajistit - cituji: "Ovocnou explozi chutí na Vašem jazyku".
Dost bylo teorie, pojďme degustovat.
Pivo si nalijte pouze do poloviny sklenice, aby Vám zbylo místo na tzv. rezervoár vůně. Skleničku na chvilku zakryjte rukou a poté přivoňte. Dostavila se ovocná exploze? Napijte se. Středně plná chuť s jemnými obilnými a ovocnými tóny, kterou následuje výrazná avšak neulpívající hořkost. Co říkáte? Na zdraví!