
Máte rádi hovězí maso? Láká Vás ochutnat 6 týdnů vyzrálou surovinu z lokální biofarmy? Tak to jsme na stejné vlně...
Proč vyzrálé maso? U hovězího masa je zrání velice důležité, dochází při něm ke složitým chemickým procesům a po porážce ztuhlá svalovina křehne. Maso však ztrácí na váze a je tudíž dražší. Většina tuzemských producentů tak prodává maso nevyzrálé téměř okamžitě po porážce.
Proč biofarma Rudimov? Jsme lehce skeptčtí k biu a tak jsme se do krásné přírody Bílých Karpat jeli podívat. Býčci se celoročně pasou, zpracováni jsou v nové bourárně a lidé zde svou prací žijí.
A jelikož si tu dobrotu nemůžeme nechat sami pro sebe, tak Vám dáme něco ochutnat.
Na čtvrtek pečeme zadní kližku a vysoký roštěnec na kosti, v pátek kližku vystřídají žebra a všechny dny budete moci ochutnat steaky z nízkého roštěnce, květové špičky nebo z vrhního šálu a to i v menších degustačních porcích.